2012. május 23., szerda

Take me home (asszociációs poszt)

 A rovat második posztjában az Amy and Roger's Epic Detour c. könyv jutott eszembe a Take me home című, tök ismeretlen film nézése közben.

Ismertető (saját fordítás): Nem sokkal azután, hogy Thom felcsap illegális taxisofőrnek New Yorkban, Claire felbéreli a férfit, hogy vigye el őt Californiába, ahol a nő apja egy szívroham miatt kórházba került...

Az asszociáció oka ezúttal szimplán csak a téma, mindkét könyv egy Amerikán keresztül vezető roadtripről (autós utazásról) szól. Ezek a történetek a gyengéim, mivel nekem is ez az egyik nagy álmom.:) Viszont sok olyan filmet, ami kifejezetten az utazással foglalkozik nem tudnék mondani. Ezért is örültem annyira, mikor rábukkantam erre a gyöngyszemre a múlt héten. Ez egy független film, tehát nem költöttek rá gigászi összegeket, nincsenek benne nagy bummok, se hollywood-i sztárok. Viszont van helyette feelgood hangulat, jó színészek, gyönyörű tájak, vicces jelenetek, és persze a metaforikus értelmezhetőség (tudjátok, a szokásos: a főszereplők keresik az életük értelmét).

Nagyon ajánlom angolul értőknek, talán egyszer valaki majd feliratot is készít hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése