2012. május 25., péntek

Modern Tündérmese (Alex Flinn: Csók, pont jókor)

A hogyan csináljunk egy ezerszer hallott meséből manapság is élvezetes (de még mennyire!) regényt című sikertörténet receptje következik:

Hozzávalók: egy öntelt királykisasszony a 18-dik századból
                    egy kissé link amerikai srác a 21-dikből
                    egy kissé kleptomániás haverja a link amerikainak
                    egy sértett, gonosz banya
                    egy db Eufrázia (helyettesíthető bármely Belgium melletti, nem létező kis országgal)
                    egy "bazi nagy sövény" Eufrázia körül
                    egy átok
                    300 év
                    egy európai körutazás, ami a link amerikait nagyon untatja
                    egy varázslatos csók (a királylány és az amerikai srác között)
                    és természetesen egy ORSÓ (ez nagyon fontos, enélkül az orsómizéria nem alakulhat ki)

Elkészítés: A hozzávalókat egy nagy tálban (vagy Word dokumentumban) kotyvasszuk egybe, utoljára pedig a csókot adjuk hozzá! Így kapunk egy 316 esztendős királykisasszonyt (ezentúl csak Talia), aki átaludta az elmúlt 300 évet, meg egy nagyon meglepődött amerikai srácot (ezentúl Jack), akinek esze ágában sincs feleségül venni Taliát, pedig a királylány ezt nagyon szorgalmazza. Taliának ugyanis egyetlen igaz szerelme csókjára kellett volna felébrednie, de úgy tűnik, hiba csúszott a számításba. Most adjuk hozzá a keverékhez a kleptomániás havert, aki lenyúlja a koronát (miközben Jack Taliával smárol). Eközben ébresszük fel a várnépet is, akik rossz néven veszik, hogy egy fura ruhákba öltözött idegen lopja a koronájukat. Most várjunk pár percet, eddigre Jack a várbörtönben találja magát, ahonnét Talia megszökteti, azzal a feltétellel, hogy Jack magával viszi őt Amerikába. Így tehát a 316 éves királylány, és az eddigre kissé nyűgös amerikai elindul Amerikába...

A továbbiakban semmi dolgunk nincs a masszával, csak tegyük a sütőbe, és figyeljük, hogy mi sül ki belőle!


"Egyes számú probléma: gőzöm sincs, merre lehet a hotel.
 Kettes számú probléma: egy bazi nagy sövény veszi körbe ezt az országot.
 Hármas számú probléma: én nem - tényleg nem - veszem el ezt a királykisasszonyt."


Sok, sok jó dolog, ennyit elárulhatok előre!:D

Tartottam tőle, hogy egy megint Beastly-klónt fogok olvasni, ezúttal Csipkerózsika sztorival (ugyan a Beastly tetszett, de egy elég volt belőle), de hogy mekkorát tévedtem! Ez sokkal sokkal sokkal jobban tetszett, pedig azt is szerettem!

A stílus egyszerűen isteni! Olyan aranyosan-lükén-imádnivaló!:D Ahogy Talia belecsöppen a 21-dik századba, és a nagy zöld boci szemeivel rácsodálkozik a modern kor vívmányaira, azt nem lehet elmesélni (illetve én nem tudom, Flinn igen)!

"South Beachen minden nő elképesztően magas és hihetetlenül karcsú. Talán valami éhínség, vagy egy skarlátjárvány söpörhetett itt végig."

De amikor Jack szemszögéből látjuk a dolgokat, a fennhangon rötyögés akkor is garantált, ő meg annyira amerikai és annyira 21-dik századi, amennyire csak el tudjátok képzelni. Taliával összerakva jó kis civakodós párost alkotnak. (A jellemfejlődés náluk nagyon jól van ábrázolva, észre se vettem, hogy mikor szerettem meg ennyire Taliát.)

"És közben arra gondoltál, mennyire szép vagyok? Vágok egy grimaszt, ő pedig folytatja. – Ó, nem érdekes. Persze hogy erre gondoltál. Mindenki egyetért abban, hogy én tökéletesen káprázatos vagyok. – Meg szerény."

A történet egy igazi tündérmese, ahol senki nem az akinek látszik, még a gonosz banya sem! Eszembe juttatta azokat az estéket, amikor még kiskoromban Anya ilyesmi meséket olvasott nekem elalvás előtt (egy teknősös borítójú könyvben voltak, talán megvan még valahol a padláson). Azt hiszem, azóta szeretem a királykisasszonyokat!

Csak ajánlani tudom ezt a könyvet, ennél szórakoztatóbb ifjúsági regényt nem találtok egykönnyen! Sok kacagást hozzá mindenkinek!

A könyv megjelenik a Könyvhétre (június 7-11)!
Köszönet az olvasási lehetőségért a Könyvmolyképző kiadónak!

Ui.:Az 1700-as évek a 18-dik században volt, nem a 17-dikben.:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése