2013. január 3., csütörtök

Jessi Kirby: In Honor

 A roadtripes könyvek mostanában kezdenek felfutni kint, nekem pedig az utazásmániám miatt különösen fekszik a zsáner, mégis rendszeresen mellényúlok (kivéve egy Amy and Roger's Epic Detour-t, az nagyon jó volt). Ez a regény viszont nagyon ígéretesen hangzott, és a borítója.... ah! (Most mondhatnám, hogy sekélyes vagyok ilyen téren, de úgyis tudjátok :D.)

Honor épp most veszítette el a bátyját, Finnt, aki katona volt Irakban, azonban a temetés után pár nappal kap egy levelet Finntől, amit még halála előtt adott fel. A levélben két jegy van a popsztár Kyra Kelley utolsó koncertjére, és Honor úgy dönt, tartozik annyival a bátyjának, hogy elmegy. Azonban mikor útnak indulhatna, a kocsijában találja Finn legjobb barátját Rusty-t, teljesen kiütve. Így aztán vele együtt indul útnak  a lány...

 Ebből a könyvből pont az hiányzott, amitől egy roadtrip jó lesz. A tájleírás, a hangulat, az életérzés. Nem is nagyon foglalkoztak vele a szereplők, hogy hol vannak éppen, maximum az égről volt néha egy kis sablon leírás, de az meg bárcsak ne lett volna! Ettől még nincs kizárva, hogy ez egy jó könyv, hiszen a komoly téma is adott, amivel bőven lehetne mit kezdeni. És mikor megláttam a Sarah Dessen ajánlást az első lapokon, akkor tényleg azt hittem, hogy itt is jól lesz megírva a gyász és a továbblépés. De ez sem jött össze.

 Honor a szokásos hősnő, láttuk már ezt a típust nyolcmilliószor. Rusty kicsit jobb, de ő meg ritkán jut szóhoz. A többiek igen haloványak, kivéve Wyle-t, aki az egyetlen emlékezetesre megírt mellékszereplő. Szóval szereplők terén sem kell csodát várni, nem idegesítőek, csak nem nagyon érdekelt, hogy mi lesz velük.

 A történet nem rossz, van néhány kifejezetten jó jelenet, főleg a Wyle-ékkal való találkozás, meg a monszun, ekkor átjött valami az utazás hangulatából. Viszont a végén az írónő mindenáron a romantikus szálat erőltette, pedig nagyon nem ide való volt. És Honor is eléggé meghülyült a befejezésre, elég szemét dolgokat csinált.

Szóval nem igazán jött be a regény, éppen olvasható, de semmiképp sem jó.

Nyelvezet: 2,5/5 Szokásos YA, könnyű belerázódni.

2 megjegyzés:

  1. Kár érte! :( Sokat vártam tőle. Hát igen, a ... borító. De ezt neked nem kell magyaráznom ;)

    VálaszTörlés