2013. január 28., hétfő

Ally Carter: Double Crossed (A Spies and Thieves Story)

Double Crossed: A Spies and Thieves Story (Gallagher Girls, #5.5; Heist Society, #2.5) Először is a legfontosabb: ez egy crossover novella a Heist Society és a Gallagher lányok (nálunk Cammie, a kaméleon címmel fut, most jöttem rá) szereplőivel. Viszont az, hogy novella senkit ne riasszon el, 90 oldal hosszú, és ez egy rendes sztori, nem egy összecsapott izé, amit novella címén próbálnak sokszor eladni.

A második legfontosabb: itt ingyenesen és legálisan elérhető! Ally Carter jó fej!:)
(Persze azért én is tudom, hogy egy crossovernek az a célja, hogy az egyik sorozat rajongóival megszerettesse a másikat is, tehát ingyenessé tenni igazából csak jó marketing.)

Macey McHenry számára ez csak újabb unalmas parti, ahol a New York-i elit parádézik, saját maguk szórakoztatására. Minden és mindenki abszolút kiszámítható a lány számára, kivéve egyetlen srácot, aki valahogy kilóg a tömegből, főleg amikor lenyúlja a polgármester mobilját egyenesen a zsebéből, és nem is csinálja rosszul. Nem sokkal később azonban fegyveres rablók veszik át az uralmat a parti felett...

Ez annyira jó volt! Uhhh.. teljesen átálltam Heist Society fangirl módba! (Bocsi a gyerekes lelkesedésért, de ez a sztori ezt hozza ki belőlem, ezért is imádom annyira!:) ) Teljesen a HS (Heist Society) stílusában íródott, amiért meg egyszerűen nem lehet nem megveszni! Gyors, szellemes, vicces, imádni való szövegek (Hale-től mi mást is várna az ember?), és Macey-t, akit eddig nem ismertem, is megkedveltem. Egész jól kezelte Hale-t. Akit imádok, mondtam már?:D

"They are big and they're organised, but they aren't setup for the Queen of Sheba." Macey loooked at him oddly, so Hale added, "To run that con you need a set of triplets and a goat."

Imádom a csavaros terveket is, és persze Kat-et, aki elég gyorsan felbukkan, hogy rávegye Hale-t, hogy nézzenek már meg egy Raphaelót Rómában. Csak közben jönnek a túszejtő rablók, úgyhogy a Raphaelónak egy kicsit várnia kell. Mert először kell egy mesteri terv, amivel kifüstölik a gonoszokat. De hát ennek kiagyalására szerencsére pont akad alkalmas illető.

Egyébkén pont azért ennyire ütős ez a sztori, mert a szereplők intelligensek, nem a szokásos butuska YA karakterek szintjén mozognak.

Nem egy nagy sztori, bár ahhoz képest, hogy novella, meglepően egyben van az egész, van eleje, közepe, vége, és a szereplők jelleme is majd kiugrik a lapokról, persze ehhez kellett a külön könyvekben az alapozás. (Bár Hale konkrétan az első pár mondatával levett a lábamról anno, van stílusa, az biztos.)

Szóval kedves mindenki, aki eddig nem adott esélyt a Heist Society csavaros eszű tolvajainak, eljött az idő! Nem fogjátok megbánni, és olyan jó lenne az eddigi (általam ismert) 3 fős magyar rajongói bázist bővíteni.

Nyelvezet: 2,5/5 Nem nehéz, sok a párbeszéd, bár néha vannak "szakszövegek", de ez csak pár bekezdést jelent az egész novellában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése