2012. október 30., kedd

Tera Lynn Childs: Hableányok kíméljenek!

 Ez a regény kapott hideget és meleget is itthon bőven, bár mikor kivettem a könyvtárból, akkor még csak a pozitív vélemények jutottak el hozzám. Aztán mikor olvasás előtt rosszat is hallottam róla bőven, akkor megfordult a fejemben, hogy repül vissza olvasatlanul a könyvtárba, mostanában úgysem tudnak lekötni a YA fantasy-k. De nem így alakult...

 Lily végzős gimnazista és részidős hableány. Már csak néhány hete van a 18-dik szülinapjáig, és ha addig nem találja meg lelki társát, akkor elveszíti a trónt (mert hogy ő nem egy átlagos sellő, hanem hercegnő). De szerencsére, ő már rég tudja, hogy kivel akarja tölteni az életét, csak eddig nem volt bátorsága kezdeményezni, de majd a végzős bálon! Azonban az idegsítő szomszéd srác, Quince, akinek úgy tűnik egyetlen célja az, hogy megkeserítse Lily életét, hirtelen felajánlja a segítségét hősnőnknek a kiszemelt elcsábításához. De persze semmi nem a tervek szerint alakul...

Elég negatív hozzáállással kezdtem neki ennek a darabnak, a már említett okok miatt. Azt már az elején le kell szögeznem, hogy a könyv célközönsége a 12-13 éves lányok, így mindenki ennek tudatában vágjon bele. Azonban ha ezen valaki felül tud emelkedni, akkor egy aranyos, habkönnyű regényt talál a lapokon. Itt a zh hét közepén ez számomra tökéletes volt, teljesen kikapcsolt, amikor végre elszakadhattam a tanulástól.

Quince-t nagyon bírtam, Lily ugyan nem a legeléseszűbb hal a tengerben, de az ő vaksága a sztorit szolgálta, így ezt is el tudtam nézni. A többi szereplő abszolút felejthető, a sztorit az első 20 oldalból ki lehet találni, és vannak benne igen nagy hülyeségek, mindezzel együtt én élveztem az olvasást. Valahogy van egy olyan aranyos stílusa az írónőnek, ami meg tudott fogni magának, és a humor is ott volt!

Egy esős délutánra, mikor az emberlánya már jól elfáradt, és nincs kedve semmihez, ami az agytekervények működését igényelné, na, akkorra remek választás (ha nem zavar, hogy a szereplők 17 éves koruk ellenére 14 évesként viselkednek)! :)

1 megjegyzés: