2013. november 2., szombat

Elvis & Anabelle

 Hogy ez milyen jó film! Már el is felejtettem, pedig mikor láttam pár éve, akkor is elég mély benyomást tett rám. De másodszor talán még inkább.

Elvis és Anabelle Hogy miről szól? Lényegében arról, hogy mi történhetett, miután Csipkerózsika felébredt. Egy lányról, Anabelle-ről (Blake Lively), aki egy szépségverseny közepén holtan esik össze, és ezután a kisváros ravatalozójában köt ki. Ahol Elvis (Max Mighella) próbálja vezetni az üzletet, mivel apja már képtelen rá. Azonban amikor Anabelle a balzsamozó asztalon hirtelen magához tér, gyökeresen felfordul az életük...

 Ez is független film (másról ritkán érdemes írni), de még milyen! Igen, szerelemi történet, de olyan, hogy csak na! Fura, abszurd, sötét, reménnyel teli, keserédes, napfényes, szerelmes, és annyi szív szorult belé! A főszereplők között szikrázik a levegő, régen tudtam ennyire szorítani két karakternek. Blake Lively a Gossip Girl előtt sokkal tehetségesebb volt, de a tényleg eszméletlenül tehetséges színész itt Max Minghella. Elvist nem lehet nem szeretni, sötét, rejtélyes, de ugyanakkor nagyon emberi (meg amúgy nézni sem esik rosszul két órán keresztül).

 A történet teljesen abszurd, ezen túl kell lépni. Aki viszont képes a való életet félretenni, és belép ebbe az álomszerű világba, annak nem semmi utazásban lesz része. Sokszor fent, máskor lent, Anabelle és Elvis együtt próbálja legyűrni az akadályokat amiket az élet folyton eléjük halmoz, és próbálnak hinni a csodákban. Mert igazából ez a film mese a reményről, arról, hogy mindegy mit dob eléd az élet, menni kell tovább, és próbálni megtalálni azt, amiért érdemes élni. És tényleg derűsebben nézek most még egy ideig a világra, innét tudom, hogy ez tényleg jó film.

Nem mondom, hogy mindenkinek ajánlom, inkább csak az álmodozóknak, akik el akarnak merülni ebben a szürreális atmoszférában.

(A plakát szerintem nagyon rossz, egyáltalán nem találja el a film veszett erős hangulatvilágát, úgyhogy inkább csak egy képet teszek ki.)

Trailer:

6 megjegyzés:

  1. A poszter sajna nem töltődött be, de a filmre nagyon kíváncsi lettem, még a hétvégén megnézem ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm... nekem bejön a kép.:/
      De jó, remélem tetszeni fog!:))

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Épp most néztem meg és nagyon jó volt. Biztos újranézem majd még párszor. Tényleg kicsit szürreális volt, de ennek ellenére annyira szerethetőek a karakterek. Az is tény, hogy nem ez volt Blake Lively legjobb alakítása, de valahogy mégis rendben volt.
    Köszi a tippet! :))
    (a bejegyzésben a kép nálam sem látszik)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jiii, de jóó, hogy tetszett!:)) Igen, én is imádtam a szereplőket!
      (az a baj, hogy az informatikához süsü vagyok, és mivel én látom, gőzöm sincs hogy mikor javul meg, de majd próbálkozom, ha lesz rá időm, köszi a jelzést:)

      Törlés
    2. Max Mighellát tényleg el lehet nézegetni egy darabig, főleg a kezeit.. :D
      ( az lehet a gond, hogy olyan képet tettél be, amihez külső linkről nem lehet hozzáférni.próbáld meg lementeni a gépedre és úgy betenni a posztba, elvileg úgy már jónak kell lennie)

      Törlés